Intressant läsning.
I stán har vi ett kök (i lägenhet) som är halvmoderniserat för ca10 år sedan (av sonen). Det är halvfungerander men IKEA-ugn och d:o nhäll är bara sisådär. Men det funkar det lilla vi är där.
I Överböle är ett nytt kök på G. Men där måste vi börja från grunden. Till och med undergolvet måste bytas! Diskbänk och arbetsskivor har 40-talshöjd. Ryggen värker när man skalat potatis mm.En gammal Hq Reginaspis som är mer eller mindre utbränd och en vedspis med gamla höjden. Skåp och skafferi är hemsnickrade runt 1929 -1930. Takhöjd 2,65.
Vi funderar på att köpa skåpstommar från IKEA. Får vi råd skall vi låta en duktig snickare göra dörrar, luckor och lådförstycken. Blir lite dyrare än fabrikstillverkat. En liten dröm är en gashäll också. Skafferiet skall vibehålla men dra ner på storleken. 1,75 kvm är onödigt stort med knasig hyllinredning.
Följer den här tråden med intresse.
|