ÄPPELKRÄM
500 g äpplen
1/2 liter vatten
citronsaft
1 1/2 dl socker
1 bit kanel
2 msk potatismjöl
Gör så här
Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor.
Koka upp vatten med citronsaft, socker, kanel och lägg i äppelklyftorna. Koka äpplena knappt mjuka.
Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Häll under omrörning ner redningen i äpplena. Låt krämen sjuda upp. Smaka av och tag upp kanelbiten.
Tips till äppelkräm
Servera krämen kall med gräddmjölk eller mjölk.
Kanelbiten kan uteslutas.
Blanda 1/2 l vatten med 2 msk potatismjöl och koka upp under vispning. Riv 500 g skalade, urkärnade äpplen och blanda med 2 msk citronsaft, 1 1/2 dl socker samt rivet skal av 1/2 citron. Rör ner blandningen i krämen och låt denna kallna.
MÅNGA andra äppelrecept:
http://www.ninisworld.com/oddsends/recept/apples/Kommentar: Äppelölet såg intressant ut!