Detta recept presenterades på tvs Sydnytt häromdan: (Smaskens??)
Recept på mördarsnigelragu
För humant tillvägagångssätt: Döda sniglarna genom att lägga dem i frysen.
Ingredienser mördarsniglar vitlök persilja sweetchilisås creme fraiche kantareller smör dijonsenap olivolja tequila Koka sniglarna i 30 minuter i saltat vatten.Ta upp, skölj i kallvatten med lite salt. Dela sniglarna på längden och plocka ut innanmätet. Skölj i kallvatten och preparera med salt. Koka därefter i ytterligare 30 minuter för att få sniglarna möra. Skölj dem i kallvatten igen. Hacka dem därefter grovt. Fräs grovhackad persilja och vitlök i olivolja. Lägg i sniglarna, och därefter kantareller. Rör om. Häll i tequilan och flambera. Tillsätt sweetchilisås, dijonsenap och creme fraiche. Salta och peppra. Låt koka en kort stund. Servera på rostat bröd.
--------------------
<span style='font-family:Arial'><span style='font-size:8pt;line-height:100%'><span style='color:red'> Göran Carlsson gc@odla.nu </span></span></span>
|