CITAT (Fny @ 11-11-2010, 15:59)

själv brukar jag göra som så att jag tar 1liter vätska (ibland vatten, ibland mjölk, ibland filmjölk, tillochmed öl har jag tagit!), två förpackningar torrjäst, en hel del salt, och sen en trevlig blandning av mjölsorter som jag råkar ha hemma. Vanligtvis vetemjöl i basen, men sen allt från dinkelmjöl till vetekli till rågsikt eller havregryn. Ofta med krossade linfrön, sesamfrön, nötter eller torkad frukt som extra ingrediens. Det enda jag måttar är vätskan, sen har jag i resten på känn. =) Brukar bli jättegott!
Precis samma "ögonmått"-recept här.
Mitt grundmjöl är rågsikt. Det andra brukar bli
några - 3-4-5 av dessa: havregryn, rågflingor, vetekli, havrekli, krossade linfrön, solrosfrön, hackade nötter (hassel- jord- val-), torkad nässla, riven morot, russin, kummin, sojamjöl, och kanske något mer som jag glömt. Lite salt, ibland lite olja om jag kommer ihåg.
Jag brukar ta 1,5 liter vatten och två påsar torrjäst plus lagom mycket mjöl. Det ger 3 långa limpor som fyller en långpanna precis. Dem brukar vi två personer äta upp på en vecka ungefär, så det blir att baka ungefär varje helg.