Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Matbröd
          evelina
          Inlägg 11-11-2010, 14:40
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 990
          Medlem sedan:
          14-03-2004
          Medlem nr: 2 991



          Bakade det här brödet idag och måste säga att det var himmelskt gott och enkelt.
          Jag bakar mycket matbröd på vinter för det kliar i fingrarna när man inte kan odla.

          Dela gärna med er av era recept.

          matbröd


          --------------------

          Mvh Evelina
          Odlar numera i zon 4
          Att fela är mänskligt, att förlåta är gudomligt.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Fny
          Inlägg 11-11-2010, 15:59
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 823
          Medlem sedan:
          11-05-2009
          Medlem nr: 23 163



          mmmmmm nu blir jag hungrig.... tongue.gif

          själv brukar jag göra som så att jag tar 1liter vätska (ibland vatten, ibland mjölk, ibland filmjölk, tillochmed öl har jag tagit!), två förpackningar torrjäst, en hel del salt, och sen en trevlig blandning av mjölsorter som jag råkar ha hemma. Vanligtvis vetemjöl i basen, men sen allt från dinkelmjöl till vetekli till rågsikt eller havregryn. Ofta med krossade linfrön, sesamfrön, nötter eller torkad frukt som extra ingrediens. Det enda jag måttar är vätskan, sen har jag i resten på känn. =) Brukar bli jättegott!


          --------------------
          Glada hälsningar från Fny!
          Liten trädgård i zon 4
           
          Citera
          RitRat
          Inlägg 13-11-2010, 22:27
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 1 153
          Medlem sedan:
          22-04-2009
          Medlem nr: 22 570



          CITAT (Fny @ 11-11-2010, 15:59) *
          själv brukar jag göra som så att jag tar 1liter vätska (ibland vatten, ibland mjölk, ibland filmjölk, tillochmed öl har jag tagit!), två förpackningar torrjäst, en hel del salt, och sen en trevlig blandning av mjölsorter som jag råkar ha hemma. Vanligtvis vetemjöl i basen, men sen allt från dinkelmjöl till vetekli till rågsikt eller havregryn. Ofta med krossade linfrön, sesamfrön, nötter eller torkad frukt som extra ingrediens. Det enda jag måttar är vätskan, sen har jag i resten på känn. =) Brukar bli jättegott!

          Precis samma "ögonmått"-recept här.
          Mitt grundmjöl är rågsikt. Det andra brukar bli några - 3-4-5 av dessa: havregryn, rågflingor, vetekli, havrekli, krossade linfrön, solrosfrön, hackade nötter (hassel- jord- val-), torkad nässla, riven morot, russin, kummin, sojamjöl, och kanske något mer som jag glömt. Lite salt, ibland lite olja om jag kommer ihåg.

          Jag brukar ta 1,5 liter vatten och två påsar torrjäst plus lagom mycket mjöl. Det ger 3 långa limpor som fyller en långpanna precis. Dem brukar vi två personer äta upp på en vecka ungefär, så det blir att baka ungefär varje helg.


          --------------------
          /// Ritva, med en trädgård i zon 5 i Sverige samt en i subtropiska Västafrika.
          Och mitt kostval är vegg.
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 11-08-2025, 15:55
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon