Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Matbröd
          evelina
          Inlägg 11-11-2010, 14:40
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 990
          Medlem sedan:
          14-03-2004
          Medlem nr: 2 991



          Bakade det här brödet idag och måste säga att det var himmelskt gott och enkelt.
          Jag bakar mycket matbröd på vinter för det kliar i fingrarna när man inte kan odla.

          Dela gärna med er av era recept.

          matbröd


          --------------------

          Mvh Evelina
          Odlar numera i zon 4
          Att fela är mänskligt, att förlåta är gudomligt.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          evelina
          Inlägg 14-11-2010, 18:01
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 990
          Medlem sedan:
          14-03-2004
          Medlem nr: 2 991



          Idag bakade jag det här matbrödet och det blev jättegott.


          Matbröd
          • Fördeg
          • 3 dl varmt vatten (40 grader)
          • 2 tsk torrjäst
          • ½ tsk strösocker
          • 3 dl vetemjöl
          • Bröd
          • 1 dl rågkrosss + 1dl vatten
          • 25 g jäst
          • 5 dl vatten
          • 1 msk salt
          • 1 msk flytande honung
          • ½ dl solros frön
          • 2 msk olivolja
          • 3 dl rågsikt
          • 2 dl grahamsmjöl
          • 7-8 dl vetemjöl

          Tillagning
          1. Fördeg: Blanda alla ingredienser till fördegen och låt stå täckt med lock eller platsfilm på varm plats i 2 dygn.
          2. Bröd: Koka upp rågkross + vatten låt svälla i 5 min. Blanda fördegen med smulad jäst, vatten, rågkrossen, salt, honung och olja. Tillsätt grahamsmjöl, rågsikt, vetemjöl och blanda till en jämn och fin deg.
          3. Låt jäsa övertäckt i bunken 1 timme.
          4. Häll upp degen på mjölat bakbord, platta ut degen och vik ihop den i fyra ggr ,Forma till två limpor, låt dem jäsa på en plåt c:a 45 minuter.
          5. Sätt ugnen på 225 grader.
          6. Pensla bröden med kallt vatten, grädda längst ner i ugnen c:a 45 minuter.




          --------------------

          Mvh Evelina
          Odlar numera i zon 4
          Att fela är mänskligt, att förlåta är gudomligt.
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 10-08-2025, 07:53
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon