Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Varför kallas de chili när de smakar som paprika?, Vad är definitionen?
          Christa
          Inlägg 19-11-2010, 15:07
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 3 778
          Medlem sedan:
          02-01-2006
          Medlem nr: 6 894



          Jag sådde chili i år för första gången. Blev ju lite besviken när de smakade som vanlig paprika. Nu är jag inte lika missnöjd längre eftersom de som mogna blev söta och goda men varför kallas de chili?

          De har inte minsta uns av chilismak så vad avgör egentligen vad som skall kallas chili?
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Peztis
          Inlägg 19-11-2010, 17:37
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 8 521
          Medlem sedan:
          18-01-2009
          Medlem nr: 20 608



          Får jag stjäla tråden lite....?

          Äh, jag gör det i alla fall! ninja.gif

          När ni odlar paprikor och chilisar och allt vad det nu är eller samma sak.... biggrin.gif Blir de då lite tunnare i köttet eller blir de lika "tjocka" som dem man köper i affären?
          Tycker alltid att mina blir så tunna, mest skal. OK, kan inte påstå att jag sköter dem som bebisar, direkt men i alla fall.
          Och om det nu är (miss)skötseln som är orsken till mina tunnköttade paprikor och chili, hur ska de skötas för att bli "köttigare"? Hur gott är det med skal, liksom? Vackra är de ju men så där riktigt mumsiga..? Njaäää...


          --------------------


          * ~~~ * Besök gärna min blogg bladsomblad.blogspot.com * ~~~ *
           
          Citera
          Christa
          Inlägg 19-11-2010, 17:42
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 3 778
          Medlem sedan:
          02-01-2006
          Medlem nr: 6 894



          CITAT (Peztis @ 19-11-2010, 17:37) *
          Får jag stjäla tråden lite....?

          Äh, jag gör det i alla fall! ninja.gif

          När ni odlar paprikor och chilisar och allt vad det nu är eller samma sak.... biggrin.gif Blir de då lite tunnare i köttet eller blir de lika "tjocka" som dem man köper i affären?
          Tycker alltid att mina blir så tunna, mest skal. OK, kan inte påstå att jag sköter dem som bebisar, direkt men i alla fall.
          Och om det nu är (miss)skötseln som är orsken till mina tunnköttade paprikor och chili, hur ska de skötas för att bli "köttigare"? Hur gott är det med skal, liksom? Vackra är de ju men så där riktigt mumsiga..? Njaäää...


          Det beror på sorten. De tunnväggiga har nog snabbare utveckingstid tror jag och är därför lämpliga att odla utomhus. Har du växthus kan du välja en tjockväggig sort.
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 15-10-2025, 20:13
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon