CITAT (*Stintan* @ 01-12-2010, 09:33)

Nej och idag är det ju så att det i allmänhet är folk som har någon krämpa, är överviktig, har diabetes typ 2, eller något annat som börjar med LCHF. Jag tror nämligen att fullt friska människor varken vill eller behöver avstå kolhydrater i den omfattning som gäller för LCHF.
Att äta LCHF halva veckan eller bara lite då och då fungerar inte om man har som mål att bli kvitt någon krämpa/må bättre eftersom det tar mer tid än en halv vecka för kroppen att ställa in sig på fettförbränning istället för kolhydratförbränning (förenklat). Gör man då uppehåll efter några dagar så är man tillbaka på ruta ett.
Att varva ett högt fettintag med ett högt kolhydratintag är inte särskilt lyckat.
Håller med om detta fullt ut och jag tror att det är faran med fettdebatten. Folk anammar att det är nyttigt med fett men kör inte LCHF fullt ut. Att öka intaget av smör och grädde och samtidigt fortsätta att äta snabba kolhydrater är att äventyra hälsan.
Redigerat av Christa: 01-12-2010, 09:59