Medlem
Antal inlägg: 14
Medlem sedan: 09-04-2005
Medlem nr: 5 354
Äntligen har jag efter 8 år fått en riklig skörd av blå druvor, ca 8 kg, som jag fryst in o tänkt försöka göra vin - men det är svårt att hitta bra recept. Tacksam om ngn har provat göra o kan vidarebefordra tips!
Medlem
Antal inlägg: 7 985
Medlem sedan: 04-10-2007
Medlem nr: 12 723
Hej Att trampar på fötter låter som gammal metod som inte kan göra nu , jag tycker att finns i stället modern metod just nu.
Obs jag ska skicka några tipsar som hittat på Internet.
Vinjäst Jag har provat många typer av jäst och märkt att det är ganska stor skillnad mellan dom. Mer specifik jäst är svårare att lyckas med än tex standard jästen som finns att köpa på stormarknaden. Visst smaken blir bättre med specialjäst men svårigheten ökar. Enda sättet att se hur det funkar med hur du gör att prova sig fram!
b) Mosa bären Mosa bären. Jag använder ena delen av en potatis press, går alldeles utmärkt. Vinmätare Den här prylen är kanske helt nödvändig. Den mäter alkoholalten i vin och öl men den mäter ofta fel. Eftersom den oftast mäter bäst mellan 6-10% kan det vara bra att spä ut vinet som skall provas med hälften vatten. Det ger oftast bättre värde.