CITAT (Kryddan03 @ 09-12-2010, 20:12)

Nja, om djuret har besiktigats av veterinär före och efter slakt får hemslaktat kött säljas. Man måste alltså inte slakta på slakteri för att få sälja köttet. Om det sedan är praktiskt genomförbart inom rennäringen låter jag vara osagt.
Obesiktigat kött får däremot bara användas för eget bruk av ägaren och dennes hushåll.
Slakt för husbehov...Många renar säljs privat. Vi är många som köpt av renägare som slaktar djuret men vi får stycka det själv.
Numera köper vi inte hela kroppar ... många matas med pellets och smakar inte vilt.
Vad jag tycker är otäckt ... det är när renar dödas med mask när andra stressade renar finns runtomkring den.
Make har för många år sedan varit med vid slakt där renen fick knivstick i nacken ... bakom den stod bundna renar i en rad ... renen närmast den som fick sticket ... segnade ner.
Det var en otäck upplevelse som han aldrig glömmer ... renen måste ha förstått vad som hände.