Medlem
Antal inlägg: 521
Medlem sedan: 17-07-2003
Medlem nr: 1 914
Fåglarna har börjat picka på mina persikor, så därför fick de åka in idag. Några skiftar fortfarande i grönt och rött, istället för i gult och rött, men jag hoppas och tror att de hinner mogna inomhus! Vad jag skall göra av så många persikor vet jag dock inte..........! Funderar på romtopf, det är ju gott att ha i vinter.......
Jag tycker de är jättefina! Räknat dem har jag inte, men skålen är jättestor. Skålen intill innehåller de exemplar som fåglarna redan hunnit picka på. Undrar om skörden nästa år blir lika stor?
Den lilla skålen till höger innehåller de pickade frukterna.
Medlem
Antal inlägg: 8 016
Medlem sedan: 12-04-2004
Medlem nr: 3 244
Vilken otroligt häftig känsla med egna persikor!
Dom som inte är riktigt mogna ska nog ligga ensamma, inte på varandra då finns risk att de möglar. Du kanske kan göra persikosylt, skriver in det på recepttråden. Annars är det gott att frysa in skalade persikoklyftor i sockerlag till glass m.m. Man skållar och skalar på samma sätt som med tomater, ner snabbt i kokande vatten och kyls direkt.