Den här brukar jag göra.
Ostbågstorn till förrätt för 5 personer.
En jättegod och annorlunda förrätt. Lite pysslig att göra men väcker absolut stor beundran när den står på bordet. Vill man göra det enkelt för sig struntar man i att göra röran och köper färdig Skagenröra eller Ishavsröra.
Ingredienser 3 dl crème fraiche 3 blad gelantin 150 g skalade räkor 1 schalottenlök 1 ½ msk gräslök 1 ½ msk dill 1 msk dijon senap ½ tsk salt 1 krm peppar ½ citron 15 tunna skivor formbröd
Garnering: 1 dl crème fraiche 5 dl krossade ostbågar 50 g röd stenbitsrom 5 skalade stora räkor ½ citron 5 strån gräslök
Gör så här:Vispa crème fraichen hårt. Blötlägg och smält gelantinbladen enligt förpackningen. Blanda i det i crème fraichen ihop med hackade räkor, hackad lök och örterna. Smaka av med senap, salt, peppar och citronsaft från ½ citron. Ta ut rundlar ur franskbrödet med ett glas ca 5 cm i diameter. Varva bröd och fyllning med bröd överst och underst. Bred crème fraiche rund bakelserna. Rulla eller doppa dom försiktigt i krosset från ostbågarna. Bred rom på toppen. Sätt dit en räka, en citron bit och ett gräslöksstrå på varje bakelse.
--------------------
Mvh Evelina Odlar numera i zon 4 Att fela är mänskligt, att förlåta är gudomligt.
|