Medlem
Antal inlägg: 8 486
Medlem sedan: 19-03-2007
Medlem nr: 9 409
Jag har nån fantasi om att göra egen korv till jul. Maskinen finns osv. Nåt jag undrar däremot är hur länge korvarna håller efter stoppningen, hur långt i förväg bör man göra dem om man ska äta dem till jul. Lite recepttips skadar inte heller
Medlem
Antal inlägg: 1 602
Medlem sedan: 09-02-2003
Medlem nr: 707
Eftersom jag använder fryst kött å kokar jag alla korv minst 20 min efter stoppningen. Jag stoppar alltid (nästan) löst. För att de inte skall spricka vid kokning. Alla recept som innehåller svällande tillsatser måste stoppas löst. Alt 2 cm skinn före och efter knuten. Tre dygn är nog max om du använder fryst kött och färskt gäller datumet på förpackningen.
Lycka till. Det är väldigt kul och man är knäckt efter en körvadag.
Ett tips. Gör som TVkockarna. Mät upp alla grejor i förväg och lägg i skålar. Gruppera turordning. Du slipper spring till receptet en massa gånger.
Mitt personliga råd är att smaka av noga. = Stek en liten tesked. Och öka kryddningen lite om det känns bra!