Full version: Göra egen körv
skogstroll
Jag har nån fantasi om att göra egen korv till jul. Maskinen finns osv. Nåt jag undrar däremot är hur länge korvarna håller efter stoppningen, hur långt i förväg bör man göra dem om man ska äta dem till jul. Lite recepttips skadar inte heller smile.gif
Överbölingen
Jag gjorde våra för cirka tre veckor sedan. Lade i frysen. Vi provåt av vitlökskorven till middag igår.
skogstroll
aha ja men då kanske jag gör i helgen och lägger i frysen smile.gif
smuleborg
Jag har planerat att göra korven på onsdag, sedan ha den (okokt) i salt/sockerblandning i kylen. På julafton kokar jag den.

Smakar korven lika bra när den varit fryst? Jag antar att den fryses in rå?

Ja, jag är helt nybörjare på korv, som väl märks.
Överbölingen
Eftersom jag använder fryst kött å kokar jag alla korv minst 20 min efter stoppningen. Jag stoppar alltid (nästan) löst. För att de inte skall spricka vid kokning. Alla recept som innehåller svällande tillsatser måste stoppas löst. Alt 2 cm skinn före och efter knuten.
Tre dygn är nog max om du använder fryst kött och färskt gäller datumet på förpackningen.

Lycka till. Det är väldigt kul och man är knäckt efter en körvadag.

Ett tips.
Gör som TVkockarna. Mät upp alla grejor i förväg och lägg i skålar. Gruppera turordning. Du slipper spring till receptet en massa gånger.

Mitt personliga råd är att smaka av noga. = Stek en liten tesked. Och öka kryddningen lite om det känns bra!
smuleborg
Tack smile.gif .
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon