CITAT (Margith @ 25-12-2010, 13:45)

Tomten kom med en lergryta till mig i år.
En sån har jag aldrig haft. Jag fick med en kokbok, men den innehåller ju bara recept på flera kilos köttbitar och hela kycklingar
Jag skulle vilja prova den med kycklingfiléer, nån som har ett recept?
Eller nåt annat smarrigt som inte kräver minst 1 kg kött?
Tja
Smäck i några kycklingfiléer, krydda med salt,peppar och kanske lite timjan o rosmarin(det finns ju färdiga kryddmixar tex Provencale och Medelhavsmix som går bra), släng i ett par vitlöksklyftor, Häll på någon decilitare med vin plus några matskedar honung för att få en sötma att bryta vinet och kryddorna med. När kycklingen sedan är klar så kan du hälla i lite matlagningsyougurth i grytan för att få en krämig sås under filéerna. Servera tex hasselbackspotatis och wokade grönsaker till....MMMmmmmmm!
Drick gärna ett italienskt rött vin till tex en Valpiociella Ripasso