På mässan i våras när jag köpte potatis där så sa de att den första omgången groddar ska man bryta av för det är den andra och där efter tredje omgången som ger bäst medan fjärde osv blir sämre.
Så tydligen så är det bara att bryta av... Om du vågar!

Mörkt och svalt är ju idealet.
De jag har haft i ca 15 grader men mörkt såg jag har tendenser till att börja gro.
De som dock har stått någotsånär mörkt men svalare, kanske 5-10 grader, de är fortfarande jättefina, inga groddar eller några som ruttnar och vi äter av dem hela tiden.
Fick hur mycket potatis som helst förra året och jag har dem i champinjonlådor.
De som är gröna (de rackarna kröp upp och la sig vid ytan trors flera kupningar!) lägger jag åt sidan för att använda som sättpotatis i vår.
Just ja, kanske ska tillägga att när jag plockade upp dem i höstas så tog jag bara bort den värsta jorden - något mer gjorde jag inte. Därför är de nu omgivna av torr jord. Inbillar mig att det faktiskt skyddar dem en del.