Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Lergryta, vad använder jag den till?
          Margith
          Inlägg 25-12-2010, 13:45
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2 958
          Medlem sedan:
          30-01-2004
          Medlem nr: 2 746



          Tomten kom med en lergryta till mig i år.
          En sån har jag aldrig haft. Jag fick med en kokbok, men den innehåller ju bara recept på flera kilos köttbitar och hela kycklingar angry.gif

          Jag skulle vilja prova den med kycklingfiléer, nån som har ett recept?

          Eller nåt annat smarrigt som inte kräver minst 1 kg kött?


          --------------------
          Margith, zon 6

          Har du inget snällt att säga, är det bättre att vara tyst.
          Citat: min mor =)
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Överbölingen
          Inlägg 13-01-2011, 18:57
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 602
          Medlem sedan:
          09-02-2003
          Medlem nr: 707



          Måste först få klara ut att kyckling i gemen inte är gemen hos mig. Den är alldeles för gemen. I 99 % av serverade kyckligolyckor är köttet (om det nu är kött?) torrt och trådigt. Tugga, tugga enligt mina upplevelser av kyckling. Den fastnar mer i tänderna än överkokt kalvkött. Föredrar helt klart billig falukorv som bränns i stekpannan för att det är för mycket konsistensgivare, potatismjöl och potatismospulver i den.

          MEN! Ibland dyker det upp en stålande kyckling. Saftig kortstrådig och välsmakande. Har hänt med Flygande Jacob någon gång. Med kycklinglår, grillade, ett par gånger. Spettgrillade i skogen likaledes. Men oftast *** i lergryta.

          Annars är bröd bäst i terracottakastrullen.

          Vi har två R. grytor. Men än är det bara frugan som vågat använda dem from the 70th. Jag älskar stekpannor, järngrytor och traktörpannor. Och såskastrull i koppar.

          Skall nog överväga om jag skulle ta mig före att göra en älggryta i lerpannan.
           
          Citera
          smuleborg
          Inlägg 13-01-2011, 20:43
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 1 623
          Medlem sedan:
          31-05-2007
          Medlem nr: 10 799



          CITAT (Överbölingen @ 13-01-2011, 18:57) *
          Måste först få klara ut att kyckling i gemen inte är gemen hos mig. Den är alldeles för gemen. I 99 % av serverade kyckligolyckor är köttet (om det nu är kött?) torrt och trådigt. Tugga, tugga enligt mina upplevelser av kyckling. Den fastnar mer i tänderna än överkokt kalvkött. Föredrar helt klart billig falukorv som bränns i stekpannan för att det är för mycket konsistensgivare, potatismjöl och potatismospulver i den.

          MEN! Ibland dyker det upp en stålande kyckling. Saftig kortstrådig och välsmakande. Har hänt med Flygande Jacob någon gång. Med kycklinglår, grillade, ett par gånger. Spettgrillade i skogen likaledes. Men oftast *** i lergryta.

          Annars är bröd bäst i terracottakastrullen.

          Vi har två R. grytor. Men än är det bara frugan som vågat använda dem from the 70th. Jag älskar stekpannor, järngrytor och traktörpannor. Och såskastrull i koppar.

          Skall nog överväga om jag skulle ta mig före att göra en älggryta i lerpannan.


          Håller inte med, och håller med. Köp en hel krav-märkt (eller Bjäre-kyckling), fyll den och krydda. Hyvla lite smör (eller droppa olivolja) över. Tillred långsamt på rätt låg värme i ugnen. Ös ofta. Öka värmen mot slutet. Det kan bli hur gott som helst.

          Dilemmat är att filén är färdig före låren. Man får ha fingertoppskänsla. Låren är absolut godast tycker jag.


          --------------------
          smuleborg - i ett torp mitt i skogen, tre mil norr om Stockholm.

           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          Margith   Lergryta   25-12-2010, 13:45
          Åsa, mälardalen zon 2   Jag brukar inte använda recept alls när jag använd...   25-12-2010, 15:36
          Eva-Helene   Kollade tvärt i en av mina lergryte-kokböcker: 1 t...   25-12-2010, 18:36
          ingrid fuxwall   Hoppas du testar och sedan delar med dig till oss ...   25-12-2010, 21:53
          Åsa, mälardalen zon 2   Fileer blir snabbare klara än styckade bitar med b...   25-12-2010, 22:26
          niggle   Grattis till Römertopf! Jag har två stycken. E...   25-12-2010, 23:29
          Felicia M   Så intressant att man kan baka bröd i lergryta, de...   26-12-2010, 12:17
          niggle   Så intressant att man kan baka bröd i lergryta, de...   27-12-2010, 23:32
          malcolm   Jag har haft lergrytor ända sedan 70-talet då de k...   26-12-2010, 15:19
          inglis   Jag använde min lergryta det var nog på 80-talet. ...   26-12-2010, 17:06
          Inga från Närke   Här har du lite länkar till gamla trådar på Odlas ...   26-12-2010, 17:14
          theseraphim   Tomten kom med en lergryta till mig i år. En sån h...   28-12-2010, 11:33
          Felicia M   Stort tack Niggle, det skall jag verkligen pröva...   28-12-2010, 17:52
          Margith   OK, nu har jag provat lite. 1:a gången blev det et...   13-01-2011, 10:06
          LinaLj   Jag älskar mina lergrytor, har en stor och en lite...   13-01-2011, 11:03
          herkules   Måste först få klara ut att kyckling i gemen inte ...   13-01-2011, 20:16
          Motti   Jag har också en lergryta kom bara ihåg att den al...   04-02-2011, 21:26
          Platinum   Du kan i stort sett ta vilket grytrecept som helst...   04-02-2011, 21:36
          malcolm   Sen har jag hört sägas att man skall ha olika lerg...   04-02-2011, 23:06
          Åsa, mälardalen zon 2   Just lergrytor kan vara bra att ha skilda för åtmi...   07-02-2011, 06:39
          Glada.Rosen   Jag köpte en av dom där Grytorna som Tupperware sä...   07-09-2011, 15:12
          Verona Grönjord   Hej! Lergrytan är ju alldeles underbar! A...   26-10-2011, 13:39
          niggle   Hej! Lergrytan är ju alldeles underbar! A...   26-10-2011, 19:08
          Verona Grönjord   Jaa så var det det där med Recept! Jag är en s...   27-10-2011, 13:25
          niggle   Jaa så var det det där med Recept! Jag är en s...   27-10-2011, 14:53
          Verona Grönjord   Ok! :-) Glömde att skriva det igen...eftersom ...   27-10-2011, 19:01
          niggle   Ok! :-) Glömde att skriva det igen...eftersom ...   30-10-2011, 22:36


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 07-08-2025, 20:27
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon