Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Persilja
          niggle
          Inlägg 02-02-2011, 20:24
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 459
          Medlem sedan:
          28-10-2009
          Medlem nr: 26 668



          Jo, jag använder väldigt mycket persilja i min mat.
          Ibland har jag köpt importerad i plastbubbla, men vid ett tillfälle när jag hade gjort det och öppnat bubblan, lät jag det ligga framme nästan en hel dag och då var persiljan svart.
          Då bestämde jag mig för att köpa persilja i kruka i stället. Tanken var att man skulle kunna ta vara på roten och få fram ny persilja efter ett tag. Det får man också, men hur man än gör så är den liten och ynklig och duger inget till.
          Är det någon som vet om det går att odla persilja i kruka med egen frösådd?
          Jag har ett uterum som jag håller frostfritt för citrusarnas skull. Kunde man ha något där?
          Där har jag en rosmarin som jag skördar kontinuerligt.

          Tacksam för tips!

          Hälsningar,
          niggle
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          EKLO
          Inlägg 03-02-2011, 21:20
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 398
          Medlem sedan:
          10-08-2007
          Medlem nr: 11 952



          Ja visst, odla en rejäl rad på lotten - de är extremt tröga i starten men på sensommaren växer de så det knakar hos mig.

          Sen är ju just persilja en ört som är så lätt att frysa bra - du bara hackar lite och trycker ned i en bytta - sen kan du krafsa ur så mkt du vill ha åt gången, slänga på locket och in i frysen igen. Jag gör likadant m dill, men där hackar jag inte ens innan jag trycker ned i frysburken, för dillen är så spröd att den går sönder ändå.

          Men som sagt: Att ta in några plantor på senhösten och sätta i kruka i köket går också fint, om du vill ha färskt också.

          Redigerat av EKLO: 03-02-2011, 21:21
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 06-08-2025, 08:43
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon