CITAT (Överbölingen @ 14-02-2011, 11:54)

Jag tror inte att det någon risk för den som använder frysta resp kokta bär, frukter och grönsaker. Pandemi är det ju inte frågan om. Jag ser ingen anledning att ändra mitt skogliga beteende avseende hamstring av naturens godsaker.
Det här svaret fick jag när jag meljade Smittskyddsinstitutet 2007
Jag ska försöka besvara dina frågor.
När det gäller din oro över insmugglade hundar etc hänvisar jag till Statens Veterinärmedicinska Anstalt (SVA) som är den myndighet som ansvarar för djur. E-postadress: sva@sva.se tel 018-67 40 00
Upphettning (koka, steka) avdödar dvärgbandmaskens ägg. Äggen överlever dock frysninng. De kan överleva mer än 240 dagar i -18 C. För att vara säker på att äggen avlivats måste de frysas till minst -70 C.
Med vänlig hälsning