CITAT (Dito Verde @ 14-02-2011, 11:59)

...mer som en sorg tycker jag.
Så känner jag också. Även om eller rättare sagt när dvärgbandmasken har etablerat sig är inte risken att bli smittad så stor. De flesta kommer att agera som människorna på kontinenten, dvs ignorera risken och äta smultron ändå. Många känner inte ens till denna parasit och de flesta klarar sig. Men om man inte vill ta risken måste man frivilligt avstå från att plocka de där goda smultronen och stoppa i munnen, bara gå förbi och låta dem vara, det känns sorgligt och man kommer att känna sig frestad att äta dem ändå, så hur man än gör blir åsynen av smultron förknippad med stress istället för glädje. Jag är inte så mycket för marmelad, det är inte alls detsamma.
När det gäller svamp förstår jag inte oron, ingen äter väl rå svamp?
Fallfrukt kanske man kan tvätta, räcker det?
Sallad och jordgubbar kan man ju undra över. Jag har sett odlingar som är inhägnade så att varken räven eller äggen ska kunna komma in. Men det finns ju vanligt folk som odlar morötter i sina trädgårdar, undrar hur de gör.
Borde man inte kunna lägga ut en massa köttbitar med avmaskningsmedel i skogen i det området?