Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Gelé på Paradisäpple?, Är det någon som har recept?
          KURT
          Inlägg 15-09-2004, 16:03
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          Jag kan bara hitta engelska och amerikanska recept på paradisäppelgelé, är det någon som har recept med dl och g?
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          netaave
          Inlägg 17-09-2004, 09:59
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Paradisäppelkaka

          För 4 pers.

          2 - 3 dl paradisäpplen
          ca 2 msk socker

          Till smuldeg:
          100 gr margarin
          1,5 dl vetemjöl
          0,5 dl kokosflingor
          1,5 msk socker

          Till servering:
          0,5 l glass

          Sätt ugnen på 225 gr
          Hacka med en bordskniv ihop ingredienserna till smuldegen i en bunke. Ställ in i kylen.
          Skiva paradisäpplena rakt över med de små kärnorna kvar.
          Lägg dem i ett lager på botten i en smord ugnsform. Strö över sockret.
          Fördela smuldegen över.
          Grädda pajen i 20 minuter på nedersta falsen.
          Servera med mjukrörd glass.


          Syltade paradisäpplen

          1 kg paradisäpplen
          vatten

          Lag:
          5 dl inläggningsättika
          4-5 dl socker
          2 bitar hel kanel
          8-10 nejlikor

          Ta bort blomfästen och klipp stjälkarna till hälften. Tvätta dem väl.
          Lägg äpplena i kallt vatten. Koka upp långsamt.
          Slå bort vattnet och spola äpplena kalla. Låt dem rinna av väl.
          Blanda lagen. koka upp och skumma.
          Lägg äpplena i lagen och låt dem stå över svag värme tills de är mjuka.
          OBS! Får inte koka för då spricker skalen.
          Ta upp äpplena. Lägg dem på burkar eller i en kruka.
          Koka ihop lagen en stund och låt den kallna.
          Häll den över äpplena, tillslut och förvara svalt.
          Gott till kötträtter.


          --------------------


           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 02-09-2025, 23:54
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon