Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Äppelträd från kärna, frysa in ympkvistar?
          äppeltjejen
          Inlägg 10-03-2011, 08:18
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 27
          Medlem sedan:
          09-03-2011
          Medlem nr: 41 050



          Hej!

          Nu är det så att jag har ett litet problem, min mamma ska sälja sitt hus och på den tomten finns
          det ett äppelträd med världens godaste äpplen. Jag har försökt leta lite i en äppelbok om vilken
          sort det kan vara men hittar ingen som jag tycker passar in till 100%. Jag vill ju, som ni kanske
          har förstått, ha kvar dessa goda äpplen. Då undrar jag, att om man skulle plantera en kärna från
          dem och det nu skulle börja gro, är det stor chans att det blir samma äpplen då, eller kan det bli
          något helt annat? Samt, ska man plantera kärnan utomhus eller ha den inne? Trädet ska ju ändå
          stå ute sen.. (bör tilläggas att jag bor i lägenhet med balkong). Och kan det lilla trädet, om det nu
          skulle ta sig och bli.. nog gammalt, .. fixa äpplen av sig självt eller bör jag försöka odla fram två
          träd?
          Har hört att man kan ha vissa äppelträd på balkong, de med grundstam B9 eller B491 (?). Är det
          då smartare att ympa in en kvist från mammas träd till ett sånt? Hon ska ju sälja huset i år, och det
          står lite var stans att trädet ska vara i jord minst två år innan man börjar ympa.. kan jag då lägga
          ympgrenar i frysen så länge? Och hur stor är chansen att ympningen lyckas, bör jag samla på mig en
          hel hög med kvistar? Söker nog även tips på någon i Västerås eller Eskilstuna trakten som är lite
          kunnig på sånt här och skulle kunna tänka sig att hjälpa mig, mot en slant, om det här nu är bästa
          alternativet. Känns ganska viktigt för mig att det lyckas och nästan som att jag bara har en chans,
          då vill man inte klanta till sig / att det ska misslyckas.

          Är jätte tacksam för svar om ni nu orkar läsa allt wink.gif
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          äppeltjejen
          Inlägg 13-03-2011, 16:12
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 27
          Medlem sedan:
          09-03-2011
          Medlem nr: 41 050



          Hittade en lite bild, antar att det inte är bild nog för att identifiera sorten men jag provar ändå.
          Fruktköttet brukar vara vitt, ibland lite rosa "vener" i, ibland lite lätt rosa nära skalet.
          När det är nyplockat är fruktköttet rätt så saftigt och krispigt, stark sötsur smak och lukt, luktar nästan som smultron/jordgubbar. Efter ett tag blir fruktköttet lite mjöligare. Har för mig att de mognar i slutet utav sommaren. Äpplet är oftast helrött, åt det lite blåröda hållet, inte orangerött, som ni ser på bilden, ibland kan det bli helt kritvita delar, vet inte om det beror på lite sol, inte helt moget eller annan orsak.

          Bifogad fil  62925_1254383205.jpg ( 22.55k ) Antal nedladdningar: 84


          Redigerat av äppeltjejen: 13-03-2011, 16:13
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 09-08-2025, 14:46
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon