Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Recept Rönnbärsgelé?
          CallEva på Öland
          Inlägg 22-09-2004, 16:25
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 247
          Medlem sedan:
          05-10-2003
          Medlem nr: 2 406



          Hej där!
          Har plockat vackra bär idag...
          Nuär det bara att gela, men jössös hur gör man detta?
          Brukar ni repa bären eller?


          Calle på Ön där tranorna skri hörs in
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          myskmadra
          Inlägg 22-09-2004, 18:50
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 647
          Medlem sedan:
          27-02-2004
          Medlem nr: 2 895



          Hej! Det här hittade jag på DN:s hemsida. Tänkte själv prova det.

          Rönnbärs- och äppelgelé


          Tid: 60 minuter

          Ingredienser:
          3 dl rönnbär, frostnupna
          1 kg äpplen, exempelvis Gravensteiner
          vatten
          1 liter strösocker till varje liter avrunnen saft
          1 msk pektin
          1 krm citronsyra


          Rönnbär och äpplen är smakmässigt besläktade och går bra ihop. Rönnbären blir mildare om de har mjukats upp av frosten. Om man inte orkar vänta på det, kan man lägga dem i frysen någon dag.

          Rensa och skölj bären om det behövs. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg äpplen och rönnbär i en stor gryta och häll på vatten så att det precis täcker. Låt det hela koka tills bär och frukt blivit mosiga och avger saft. Koka inte längre än så. Häll upp massan i silduk och låt saften självrinna ner i en skål. Mät upp den sura saften och häll den i en gryta. Värm saften och häll ner sockret pö om pö. Låt det hela sjuda sakta i cirka tio minuter tills allt skum samlats på ytan. Skumma noga. Tillsätt pektin och citronsyra. Gör geléprov: droppa lite nykokt gelé på en tallrik och dra fingret igenom.

          Om det stelnar snabbt och inte flyter ihop igen är gelén färdig. Fyll på glas och förslut. Ät den till mustiga grytor och bastanta stekar


          --------------------
          "brukar är inte alltid"
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 23-07-2025, 10:36
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon