Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Hamburgare, Hur gör man
          malcolm
          Inlägg 24-03-2011, 19:29
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 20 052
          Medlem sedan:
          18-05-2010
          Medlem nr: 30 311



          Det finns otaliga frysta hamburgare att köpa i frysdisken med olika grad av köttinnehåll men jag tycker alla har för mycket fett i sig. Vill göra egna burgare men kommer inte på hur, enbart köttfärs kan väl vara okej men det blir inte riktogt som man vill i alla fall.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          smuleborg
          Inlägg 04-04-2011, 21:00
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 623
          Medlem sedan:
          31-05-2007
          Medlem nr: 10 799



          Vi gör en hel del köttfärsbiffar (på olika sätt), men när vi gör hamburgare använder vi aldrig ströbröd eller mjölk/grädde. Vi gör på lite olika sätt, det kan bli på ett ungefär så här:

          Blandar snabbt ett halv kilo nötfärs (goast om man maler själv, högrev) med ett ägg, salt, nymalen svartpeppar (eller hellre finhackad färsk chili, om man som vi tycker om det) och en finhackad gul lök som svettats i panna med smör (och har svalnat). Steker i rätt het panna. Oftast gör vi en större sats (även om de är goast nygjorda) och fryser in en laddning.

          Jag tar en lagom stor bulle i handen, plattar till på skärbrädan. Lägger över på fat. Steker inte alltför många åt gången, rätt het panna som sagt. Kanske godast att lägga på grillen (vi har ingen grill, tro det eller ej).


          --------------------
          smuleborg - i ett torp mitt i skogen, tre mil norr om Stockholm.

           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          malcolm   Hamburgare   24-03-2011, 19:29
          Eva-Helene   Hur gör du då? Såhär brukar jag göra (på ett ungef...   24-03-2011, 20:47
          ingrid fuxwall   Brukar ta nötfärs och så kryddor - sedan räcker de...   24-03-2011, 20:47
          theseraphim   Vill du veta en hemlighet....(nu viskar jag resten...   24-03-2011, 23:24
          herkules   blanda ut köttfärsen med chilisås, lite bbqsås, sa...   27-03-2011, 09:01
          skånepåg   Hehe precis, chilisås istället för annan vätska :D...   27-03-2011, 09:08
          Tikka   Min gubbe o jag vi gör så här: Vi använder nötfärs...   03-04-2011, 08:12
          Peztis   Och jag brukar blanda i lite ströbröd i bland som ...   04-04-2011, 19:22
          MissLeia   Jag känner att hamburgare är världens enklaste rät...   04-04-2011, 21:21
          smuleborg   Ja, det kanske är hemligheten, att arbeta färsen s...   04-04-2011, 21:38
          trädgårds-nina   Vi gör så här: Nötfärs blandas med salt, svartpepp...   09-05-2011, 14:13
          lasen   ett litet litet tips. Gör burgarna skålformade, t...   09-05-2011, 15:06
          KRT   Vi använder alltid nötförs, då kan man låta dem va...   09-05-2011, 15:30
          Lokan   Det där är pannbiffar! En 'riktig' ham...   09-05-2011, 20:12
          Biggan_   Det där är pannbiffar! En 'riktig' ham...   09-05-2011, 23:05
          smuleborg   Det där är pannbiffar! En 'riktig' ham...   19-06-2011, 20:46
          Motti   Här är ett nytt supergott recept från mig efter en...   11-05-2011, 23:28
          Motti   Här är ett nytt supergott recept från mig efter en...   11-05-2011, 23:29
          mejram   Ooooops vilket superrecept! :flirting: Jag ...   15-06-2011, 20:26
          Överbölingen   Håller med om att köpta, oavsett märke, är plaskfe...   16-06-2011, 21:16
          ystadhelen   Jag brukar väga upp nötfärs i högar om drygt 100 g...   30-07-2011, 12:25


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 29-07-2025, 06:40
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon