Vi gör en hel del köttfärsbiffar (på olika sätt), men när vi gör hamburgare använder vi aldrig ströbröd eller mjölk/grädde. Vi gör på lite olika sätt, det kan bli på ett ungefär så här:
Blandar snabbt ett halv kilo nötfärs (goast om man maler själv, högrev) med ett ägg, salt, nymalen svartpeppar (eller hellre finhackad färsk chili, om man som vi tycker om det) och en finhackad gul lök som svettats i panna med smör (och har svalnat). Steker i rätt het panna. Oftast gör vi en större sats (även om de är goast nygjorda) och fryser in en laddning.
Jag tar en lagom stor bulle i handen, plattar till på skärbrädan. Lägger över på fat. Steker inte alltför många åt gången, rätt het panna som sagt. Kanske godast att lägga på grillen (vi har ingen grill, tro det eller ej).
--------------------
smuleborg - i ett torp mitt i skogen, tre mil norr om Stockholm. 
|