[B]Har varit i skåne i vecka och var där på Kiviks äppelmarknad.
Smakade på en vitlökschutney som var jättegod men jag tycker den här slår den som jag gjort sedan 80-talet varje år.
Detta blir en liten sats jag brukar 5-dubbla den men minska då lite på russinen.
1 kg syrliga äpplen 1 stor gul lök 2 dl äppelvinäger 5 dl strösocker 3 dl russin 1 tsk salt 3 tsk curry 1 tsk mald ingefära 1 msk gula senapsfrön
1. skala, kärna ur och skär äpplena i tärningar. Skala och hacka löken. 2. Lägg äpple och lök i en tjockbottnad gryta och tillsätt övriga ingredienser. Låt chutneyn sjuda utan lock ca 1 timme till en tjock sås. Rör om då och då. 3. Ta grytan av värmen och skumma. Fyll på rengjorda burkar och förslut. Förvara svalt.
--------------------
Mvh Evelina Odlar numera i zon 4 Att fela är mänskligt, att förlåta är gudomligt.
|