Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Glassmaskin, hur gör man?
          Pius
          Inlägg 20-04-2011, 19:06
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 060
          Medlem sedan:
          13-11-2002
          Medlem nr: 352



          Jag fick en glassmaskin för många år sedan via jobbet. Det är en bytta som ska stå i frysen och sen några plastgrunkor, dvs en slags visp.

          Tyvärr har jag slarvat bort instruktionsboken med recept så jag vet inte hur jag ska göra, är det nån här som vet?

          Pius

          Jag hittade instruktioner på en blogg, så nu ska jag nog lyckas få ihop glassen tror jag.

          Själva maskinen ska stå i frysen i minst 16 timmar. Sen ska man blanda det som ska blandas och hälla i glassbunken. Sen i med kontakten och ner med vispen och sen ska det vispas i 20-45 min.

          Hoppas det är lika lätt som det står skrivet. happy.gif

          Pius

          Redigerat av Pius: 21-04-2011, 09:39


          --------------------
          Pius, zon 1
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          tanteva
          Inlägg 03-05-2011, 19:37
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 11
          Medlem sedan:
          05-02-2011
          Medlem nr: 38 806



          Här är en underbart god glass - fast jag körde den alltså i glassmaskinen och gjorde inte som det står i receptet. Vet inte var receptet kommer ifrån, fick det av en kompis för flera år sen.

          Kanelglass
          6 port

          2 äggulor
          knappt ½ dl florsocker
          ½ tsk kanel
          2 dl vispgrädde
          1 äggvita

          Vispa gulor och florsocker pösigt. Rör ner kanel. Vispa grädden och äggvitan för sig. Blanda grädden med ägguleröran och vänd sist ner vitan. Häll massan i en bunke, täck med frysfolie och ställ in i frysen. Låt glassen stå framme i 20 minuter före serveringen.


          --------------------
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 25-09-2025, 08:58
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon