Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Är det någon som mjölksyrar grönsaker?
          KURT
          Inlägg 30-09-2004, 06:51
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          Jag undrar om det är någon som mjölksyrar grönsaker? Jag efterlyser inget recept (det finns det ju gott om på nätet om inte annat). Jag undrar bara om det görs överhuvudtaget numera?

          Jag har inte hört någon som gör det och tycker egenligen att det är lite konstigt. Jämför man med hur man tar hand om bär och frukt så är det ju betydligt mera arbetsamt att koka sylt än det är att mjölksyra grönsaker.

          Men jag misstänker att de egenligen inte har funnits någon tradition i Sverige att mjölksyra grönsaker, de grönsaker som odlades traditionellt i Sverige kunde man oftast förvara ändå i jordkällare och liknande.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          KURT
          Inlägg 01-10-2004, 07:12
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          CITAT (Ljusalfheim @ 30-09-2004, 23:33)
          Jag gör en lab på surkål (mjölksyrajäsning) i skolan...

          vi hade 1.5% salt i lösning för att täcka vitkål som sedan låts stå (ska analyseras nästa vecka). Brukar man använda en sådan saltlag?

          1.5% salt är normalt, och kål tillhör det säkraste att syra.

          I östeuropa syrar man ofta blandningar av olika sorters grönsaker (+ ev äpplen), just blandningen av olika sorters grönsaker gör syrningen säkrare, mjölksyrabakterierna får en mera sammansatt blandning av kolhydrater att växa på. Även om man "bara" gör surkål, så blandar man i allmänhet i åtminstonde lök + kryddor.
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 06-08-2025, 08:37
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon