Hej igen,
Nu har jag fått svar från livsmedelsverket oxå, skrivet av en toxikolog.
"Plaster som PE och PP är enkla plaster som inte innehåller mjukgörare (ämnen som gör plasten flexibel men som gärna migrerar (överförs, vandrar). Troligtvis är plasten i murarbaljorna jämförbar med livsmedelsplast förutom själva pigmentet (färgen). Under förutsättning att murbruk inte finns kvar borde plasten inte utgöra något problem, varken för grönsakerna eller för den som äter dessa."
Så man kanske måste bli plastexpert själv eftersom olika säger olika ;-)
Lecablock låter bra, det enda är att produktionen av leca-kulor iallafall verkar vara väldigt miljö-o-vänlig om man ska tro en miljöinspektör jag känner... alltså fabrikernas tillverkning. Kanske dock själva lecamaterialet är bra när det väl är tillverkat. Förlåt om jag är en glädjedödare nu
Mathinkar borde väl vara testade på något sätt, men man kan aldrig så noga vet med nåt verkar det som...