Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Mer bröd, medelhavsbröd
          netaave
          Inlägg 04-10-2004, 22:15
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          MEDELHAVSBRÖD med oliv och tomat
          -Ett smakrikt lantbröd

          5 dl vatten
          50 gr jäst
          1 msk olivolja
          1 tsk salt
          1-2 vitlöksklyftor
          1 ½ dl grovhackade gröna oliver med pimento
          2 msk hackade soltorkade tomater
          12-13 dl vetemjöl special

          UGN: 250 och 175 gr

          Värm vattnet till 37 gr. Smula jästen i bunken och tillsätt lite av vattnet, rör om tills jästen löst sig.
          Tillsätt resten av vattnet, oljan, saltet och pressa ner vitlöken. Tillsätt också oliver och de soltorkade tomaterna.
          Häll i nästan allt mjöl. Arbeta degen tills den blir smidig och släpper bunken. Jäs under bakduk 1 timme.
          Sätt ugnen på 250 gr.
          Häll upp degen på mjölat bakbord och knåda den ordentligt. Forma två runda bröd och lägg dem på bakplåtspapper på plåten. Jäs utan bakduk i 30 min.
          Snitta brödens yta på några ställen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 10 min. Ta ut plåten och pensla bröden med kallt vatten. Sätt in den igen.
          Sänk sedan temperaturen i ugnen till 175 gr och grädda bröden ytterligare ca 25 min.


          --------------------


           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          netaave
          Inlägg 06-10-2004, 14:14
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          INDISKT BRÖD I STEKPANNA

          7 ½ dl vetemjöl

          1 pkt torrjäst

          2 tsk salt

          1 litet ägg

          2 ½ dl vatten

          Häll upp vattnet i en skål och slå i ägget, vispa ihop det.
          Tillsätt salt och mjöl, blandat med jästen.
          Arbeta ihop degen och låt den jäsa 25 min under duk.
          Knåda ytterligare lite, och kavla sedan ut till tallriksstora rundlar.
          Värm stekpannan så att den blir varm men inte rykande het.
          Smörj den lätt och grädda bröden på båda sidor tills den blir ”blåsig” och vitnar.
          Stänk ev. lite vatten på bröden, så spricker de inte vid vikning.


          --------------------


           
          Citera

          Inlägg i den här tråden


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 09-08-2025, 00:25
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon