Har vid ett par tillfällen gjort en god gryta med kyckling och apelsin.
Orginalreceptet (hämtat från Arla, se nedan) innehåller ingen apelsin, men jag brukar komplettera med lite olika grönsaker eller frukter till recepten och här blir skalade apelsinklyftor mycket bra till. Gott tycker hela familjen.
Haremsgryta med kyckling och citron Inspiration från Marocko och Persien möts i en krämig gryta med fräsch smak från citron och lite sting av sambal oelek. ShareIngredienser 4 port 4 kycklingfiléer, ca 500 g 2 vitlöksklyftor Arla smör 1/2 tsk salt 2 1/2 dl Kelda Matlagningsgrädde 15% 1/2 hönsbuljongtärning 1 tsk kinesisk soja 1 tsk sambal oelek 1 msk honung rivet skal och pressad saft av 1/2 citron 1 burk kikärtor 1/2 dl hackad persilja Gör så här Skär kycklingen i bitar. Skala och grovhacka vitlöken. Bryn kycklingen runt om i smör i en stekpanna, tillsätt salt och vitlök. Blanda grädde, buljongtärning, soja, sambal oelek, honung och citronsaft i en gryta. Lägg i kycklingen och vitlöken. Låt koka under lock ca 10 min. Skölj kikärtorna och låt rinna av. Rör ner citronskal, kikärtor och persilja. Låt koka 2 min till. Servera med couscous och svarta oliver.
Källa: Arlaköket nr 4 2003
Redigerat av Monica zon 1: 18-06-2011, 11:33
--------------------
Monica zon 1
|