CITAT (Överbölingen @ 29-01-2011, 19:03)

OK, jag skall förklara vad jag menar med vitfisk.
Kust och insjöfiskarna kallar gädda, abborre, gös, sutare, brax mm om jag har fattat det rätt som grupp av vitfisk.
Själv kallar jag även saltvattenfisk som är vit eller grå i köttet också för vitfisk.
Bara laxfiskar, även de med vitt kött kallar jag vid namn. Utom när jag skriver en matsedel. Då skriver jag vad fisken heter och bara för att jäklas ibland det vetenskapliga namnet. Yngste sonen fick sin första stora braxen när han var i 11-års åldern. Han beställde då av mamma " jag vill ha kokainbrax" med dillsås. Vi fick det, men fortättningsvis var han mycket tveksam till kokain eftersom det var så mycket ben i fisken.
Vitfisken i dag var sista hajmalsbiten.
Ingredienserna till remouladen blev: Köpemajonäs, turkisk yoghurt, 1 cm hackad smal röd chili, fyra hackade 2 mm ringar av grön paprika, en tsk torr oregano, några varv vitpeppar och en nypa salt. Vad vi kallar sea/see-food.
Oj här läste jag nåt helt annat än va du menade
Redigerat av Klint: 20-06-2011, 03:25