Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Dubbelpanerad vitfisk
          Överbölingen
          Inlägg 29-01-2011, 15:42
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 602
          Medlem sedan:
          09-02-2003
          Medlem nr: 707



          Idag tänker jag göra en lättsam panering av vitfiskfile.
          Till det palsternacksmos och någon rolig remoulad av vad vi har hemma.
          Salta och peppra fiskfilén.
          Badda den med vetmjöl
          Vänd filén i uppvispat ägg och ströbröa den. Droppa ev lite citron över.

          Koka en potatis (för konsistensens skull) en stund och sedan palsternackor tills allt är mjukt. Häll av kokvattnet noga.
          Lägg i en klick smör och mosa.
          Späd med mjölk eller grädde. Varligt, så den inte blir för tunn. Skall precis hålla formen. Den får absolut inte vara för styv. Salta och peppra. Jag brukar hacka i lite gröslök.

          Stek fisken i hälften smör och hälften olja. Max tre min på varje sida.

          Remouladsåsen gör jag i dag på köpt majonäs och lika mycket creme fraishe. Finhackar i lite av vad jag hittar i kylen och smakar av med salt och peppar.

          Lägg upp med moset lite snett på tallriken. Fisken radiärt uppepå. En klick sås uppe på fisken samt ett litet "pärlband" på den tommare sidan av tallriken. Garnera med någon färsk, grön kryddkvist.

          Inga mått för vi brukar ta vad vi tror går åt.
          Fisk (sort) 140 - 200 g/p. Till mos ca 500 g till två personer. Remouladsås ung två matskedar/p.

          Nu skall jag leta fram grejor.

          Redigerat av Överbölingen: 29-01-2011, 15:47
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Överbölingen
          Inlägg 29-01-2011, 18:03
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 602
          Medlem sedan:
          09-02-2003
          Medlem nr: 707



          OK, jag skall förklara vad jag menar med vitfisk.
          Kust och insjöfiskarna kallar gädda, abborre, gös, sutare, brax mm om jag har fattat det rätt som grupp av vitfisk.
          Själv kallar jag även saltvattenfisk som är vit eller grå i köttet också för vitfisk.
          Bara laxfiskar, även de med vitt kött kallar jag vid namn. Utom när jag skriver en matsedel. Då skriver jag vad fisken heter och bara för att jäklas ibland det vetenskapliga namnet. Yngste sonen fick sin första stora braxen när han var i 11-års åldern. Han beställde då av mamma " jag vill ha kokainbrax" med dillsås. Vi fick det, men fortättningsvis var han mycket tveksam till kokain eftersom det var så mycket ben i fisken.

          Vitfisken i dag var sista hajmalsbiten.
          Ingredienserna till remouladen blev: Köpemajonäs, turkisk yoghurt, 1 cm hackad smal röd chili, fyra hackade 2 mm ringar av grön paprika, en tsk torr oregano, några varv vitpeppar och en nypa salt. Vad vi kallar sea/see-food.
           
          Citera
          Klint
          Inlägg 20-06-2011, 03:23
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 4 467
          Medlem sedan:
          06-08-2008
          Medlem nr: 18 069



          CITAT (Överbölingen @ 29-01-2011, 19:03) *
          OK, jag skall förklara vad jag menar med vitfisk.
          Kust och insjöfiskarna kallar gädda, abborre, gös, sutare, brax mm om jag har fattat det rätt som grupp av vitfisk.
          Själv kallar jag även saltvattenfisk som är vit eller grå i köttet också för vitfisk.
          Bara laxfiskar, även de med vitt kött kallar jag vid namn. Utom när jag skriver en matsedel. Då skriver jag vad fisken heter och bara för att jäklas ibland det vetenskapliga namnet. Yngste sonen fick sin första stora braxen när han var i 11-års åldern. Han beställde då av mamma " jag vill ha kokainbrax" med dillsås. Vi fick det, men fortättningsvis var han mycket tveksam till kokain eftersom det var så mycket ben i fisken.

          Vitfisken i dag var sista hajmalsbiten.
          Ingredienserna till remouladen blev: Köpemajonäs, turkisk yoghurt, 1 cm hackad smal röd chili, fyra hackade 2 mm ringar av grön paprika, en tsk torr oregano, några varv vitpeppar och en nypa salt. Vad vi kallar sea/see-food.


          Oj här läste jag nåt helt annat än va du menade rotfl.gif

          Redigerat av Klint: 20-06-2011, 03:25


          --------------------
          Blåklint

          Titta gärna in på bygg,

          http://forum.odla.nu/index.php?showtopic=104592&st=60
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 30-07-2025, 00:34
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon