Full version: Dubbelpanerad vitfisk
Överbölingen
Idag tänker jag göra en lättsam panering av vitfiskfile.
Till det palsternacksmos och någon rolig remoulad av vad vi har hemma.
Salta och peppra fiskfilén.
Badda den med vetmjöl
Vänd filén i uppvispat ägg och ströbröa den. Droppa ev lite citron över.

Koka en potatis (för konsistensens skull) en stund och sedan palsternackor tills allt är mjukt. Häll av kokvattnet noga.
Lägg i en klick smör och mosa.
Späd med mjölk eller grädde. Varligt, så den inte blir för tunn. Skall precis hålla formen. Den får absolut inte vara för styv. Salta och peppra. Jag brukar hacka i lite gröslök.

Stek fisken i hälften smör och hälften olja. Max tre min på varje sida.

Remouladsåsen gör jag i dag på köpt majonäs och lika mycket creme fraishe. Finhackar i lite av vad jag hittar i kylen och smakar av med salt och peppar.

Lägg upp med moset lite snett på tallriken. Fisken radiärt uppepå. En klick sås uppe på fisken samt ett litet "pärlband" på den tommare sidan av tallriken. Garnera med någon färsk, grön kryddkvist.

Inga mått för vi brukar ta vad vi tror går åt.
Fisk (sort) 140 - 200 g/p. Till mos ca 500 g till två personer. Remouladsås ung två matskedar/p.

Nu skall jag leta fram grejor.
imjoh
Vitfisk? Jag ska göra nästan samma rätt fast med sejfile´sedan har jag jordärtskockor i mitt mos blandat med potatis, fisk är smaskens.
Monaxe
Mums vad gott det lät!

Idag blir det dock ingen fisk, men jag skall komma i håg detta receptet nästa gång!
Överbölingen
OK, jag skall förklara vad jag menar med vitfisk.
Kust och insjöfiskarna kallar gädda, abborre, gös, sutare, brax mm om jag har fattat det rätt som grupp av vitfisk.
Själv kallar jag även saltvattenfisk som är vit eller grå i köttet också för vitfisk.
Bara laxfiskar, även de med vitt kött kallar jag vid namn. Utom när jag skriver en matsedel. Då skriver jag vad fisken heter och bara för att jäklas ibland det vetenskapliga namnet. Yngste sonen fick sin första stora braxen när han var i 11-års åldern. Han beställde då av mamma " jag vill ha kokainbrax" med dillsås. Vi fick det, men fortättningsvis var han mycket tveksam till kokain eftersom det var så mycket ben i fisken.

Vitfisken i dag var sista hajmalsbiten.
Ingredienserna till remouladen blev: Köpemajonäs, turkisk yoghurt, 1 cm hackad smal röd chili, fyra hackade 2 mm ringar av grön paprika, en tsk torr oregano, några varv vitpeppar och en nypa salt. Vad vi kallar sea/see-food.
Klint
CITAT (Överbölingen @ 29-01-2011, 19:03) *
OK, jag skall förklara vad jag menar med vitfisk.
Kust och insjöfiskarna kallar gädda, abborre, gös, sutare, brax mm om jag har fattat det rätt som grupp av vitfisk.
Själv kallar jag även saltvattenfisk som är vit eller grå i köttet också för vitfisk.
Bara laxfiskar, även de med vitt kött kallar jag vid namn. Utom när jag skriver en matsedel. Då skriver jag vad fisken heter och bara för att jäklas ibland det vetenskapliga namnet. Yngste sonen fick sin första stora braxen när han var i 11-års åldern. Han beställde då av mamma " jag vill ha kokainbrax" med dillsås. Vi fick det, men fortättningsvis var han mycket tveksam till kokain eftersom det var så mycket ben i fisken.

Vitfisken i dag var sista hajmalsbiten.
Ingredienserna till remouladen blev: Köpemajonäs, turkisk yoghurt, 1 cm hackad smal röd chili, fyra hackade 2 mm ringar av grön paprika, en tsk torr oregano, några varv vitpeppar och en nypa salt. Vad vi kallar sea/see-food.


Oj här läste jag nåt helt annat än va du menade rotfl.gif
Biggan_
rotfl.gif Kokainbrax!! rotfl.gif

Det kanske är något att tjäna pengar på i missbrukarkretsar!! g.gif
mejram
Haha, får se om det blir någon kokainlax på midsommar...

Mina barn älskar när vi dubbelpanerar med krossade cornflakes i stället för ströbröd. Riktigt krispigt blir det.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon