Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Mer med fläderblommor, - vad gör ni mer än saft?
          josohl
          Inlägg 23-06-2011, 09:28
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 516
          Medlem sedan:
          21-08-2004
          Medlem nr: 4 341



          Jag kan rekommendera flädersill (ni hinner tills imorgon om ni fixar den NU!)

          Flädersill

          Portioner: 3-4
          Tid: 30 min + marinering

          1 burk urvattnade sillfiléer
          LAG:
          1/2 dl ättiksprit (12 procent)
          1 dl socker
          1 1/2 dl vatten
          2 lagerblad
          10 grovkrossade kryddpepparkorn
          3 fläderblomsklasar + 3 till garnering
          1 liten purjolök
          strimlat ytterskal av en halv citron

          Koka upp ättika, socker, vatten, lagerblad och kryddpeppar till lagen. Rör om så att sockret smälter. Lägg fläderblommorna och citronskalet i den heta lagen. Låt kallna.
          Skölj sillfiléerna och låt dem rinna av, skär dem i så stora bitar som önskas. Ta bort de grova bitarna av purjolöksbladen och skiva resten. Varva purjolök och sill i en glasburk. Häll över lagen och låt stå ett dygn. Ta bort fläderklasarna som legat i lagen, de brukar bli bruna, och garnera med vita och fräscha vid serveringen.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          verdeverde
          Inlägg 26-06-2011, 11:02
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 60
          Medlem sedan:
          21-02-2007
          Medlem nr: 9 130



          Jag har gjort franskt flädervin helt fantastiskt! Ska drickas kallt!!!
          1 1/4 liter vatten
          30 fläderklasar
          2 dl florsocker
          1 stor flaska brännvin special
          1 msk citronsyra
          koka upp vattnet och låt det kallna. Lägg ner krosade fläderblommor i en kruka el kastrull med vattnet och alkoholen och stå i 24-48 timmar. Sila och bland i citronsyra och florsocker.Häll upp på rengjorda flaskor...perfekt som present också....
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 10-08-2025, 21:27
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon