Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Gul lök
          gyllenrosa
          Inlägg 28-06-2011, 19:54
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 5
          Medlem sedan:
          18-01-2011
          Medlem nr: 38 077



          Jag har fått för mycket lök, både gul och röd. Kan någon tipsa vad jag ska göra med den. Kan man hacka den och fräsa i smör och sedan djupfrysa eller kanske skiva, förvälla och frysa in? thanks.gif
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          smuleborg
          Inlägg 29-06-2011, 19:15
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 623
          Medlem sedan:
          31-05-2007
          Medlem nr: 10 799



          Lök kan förvaras uppemot ett halvår (och kanske längre?), om man har ett någorlunda svalt utrymme (skafferi).

          Hur mycket handlar det om? Gör en lökpaj till släkt, vänner och grannar?

          Jag har aldrig fryst stekt lök, men smöret gör att hållbarheten förkortas.

          Gör koncentrerad buljong (fond är det moderna ordet för buljong). Sedan har du grund för grytor, soppor och annat smaskigt.


          --------------------
          smuleborg - i ett torp mitt i skogen, tre mil norr om Stockholm.

           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 04-08-2025, 05:07
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon