Himla så mycket du kan, och bra på att beskriva det. Jag har nästan lust att ta någon semesterdag och bara gå bredvid dig i jobbet för att lära mig lite mer avancerade kunskapen.
Har jag sådan tur att du har någon kurs inplanerad på västkusten, kring Göteborg? Hojt gärna till i så fall så jag inte missar den!
Mitt träd är ett Filippa, så hon är lite svår att beskära tycker jag med sina klena långa fruktspjut. Och knixiga grenar har hon också!
Jag har försökt pincera för att stimulera frukt på lite kortare sporrar, och har lyckats på vissa ställen. Går det att korta in spjuten på något sätt så att de orkar bära frukten bättre? Som det är nu är det ett tungt äpple i ett tunt långt spjut, och inte går det att gallra när det bara är ett äpple! Du skriver på din hemsida att man kan korta in dessa, men att "då är man inne på överkurs i beskärning" och så beskriver du inte hur. Detta är näst intill en sorts tortyr för en detaljmänniska som jag som gärna vill lära mig detaljer och bakgrunden....

Har du lust att beskriva hur en Filippa skall behandlas och fjäskas för?
Mia i trädgården.