Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > lingonsaft, lingonsaft som alltid gelear sig,vad gör jag för fel ?
          dennis.irene@tel...
          Inlägg 02-08-2011, 23:23
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 21
          Medlem sedan:
          03-08-2009
          Medlem nr: 25 230



          lingonsaften gelear sig inte när jag blandar den med andra bär ,men jag vill ha ren lingonsaft .vad gör jag för fel när den gelear sig med enbart lingon ? desperado.


          --------------------
          Dröm om morgondagen,
          Minns gårdagen,
          Lev i DAG
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          *Stintan*
          Inlägg 04-08-2011, 14:27
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 22 484
          Medlem sedan:
          04-08-2005
          Medlem nr: 6 301



          Att jag skrev att bären måste vara väl mogna är för att det är för mycket pektin i dom när dom är omogna och då lämpar sig bättre till sylt och gelé.

          Detta brukar funka för mig:

          1 kg bär, 3-5 dl vatten, 5 dl socker (eller mindre efter smak), 1 krm natriumbensoat

          Mosa ihop med socker i en gryta och tillsätt vatten. Värm under omrörning och låt sjuda i 15 minuter. Häll av saften i en saftsil, . Blanda natriumbensoat med lite varm saft. Tillsätt under omrörning och koka i 2 minuter till. Häll upp den varma saften på väl rengjorda och steliliserade flaskor (sterilisera flaskorna genom att ställa dem i 15 minuter på 100 grader i ugnen). Sätt på kapsyl, kork eller skruvkork med detsamma. Förvaras svalt och mörkt. Håller i flera månader om inte år. Saften kan också frysas i plastburkar och tas fram efter hand. Öppnad saft förvaras i kyl.

          Alternativt rårörd lingondricka men den håller inte lika länge:
          1 kg lingon
          8 dl vatten
          1 msk citronsyra
          3-4 dl socker

          1. Skölj bären och mosa dem väl i en hink eller bunke.
          2. Häll i vatten och citronsyra. Täck bunken med ett lock eller plastfolie och låt blandningen stå kallt i 1-2 dagar. Minst 24 timmar. Rör om ibland.
          3. Sila saften och tillsätt sockret. Rör om tills sockret löst sig helt i saften.
          4. Häll upp på rengjorda flaskor och tillslut direkt.


          --------------------
          Rotar runt i Sörmlands inland zon 2-3
          Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd/Tove Jansson
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 30-07-2025, 03:16
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon