CITAT (netaave @ 08-08-2011, 16:01)

Sitter och försöker komma underfund med portionsstorlek på bufféportioner, googlar och får upp allt mellan 50 och 150 gr, jag förstår väl att det beror på hur mkt saker man har på buffén men det är ändå så luddigt.
På ett ställe stod det att man skulle ha 450-550 g mat/pers + ost o bröd, det tycker jag låter väldigt mycket.
Jag ska ha fläskfilé och kycklingspett, potatisgratäng, 1 skål med räkor, rotfruktssallad, oliver, minimozzarella, majs, physallis, ost o bröd. Vi blir ca 80 pers.
Delar kycklingfiléerna på 3, och ungefär 75 g kött/pers, färdiglagat.
150 g pot.gratäng och räkor???? 4 kg totalt borde väl räcka?
På ett ställe stod att man skulle räkna ½ fl vin/pers men på systemets sida står det 10 pers på 1 kartong, det går ju liksom inte hop.
Någon som haft en liknande fest? Hur mkt gick det isf åt?
Jag skulle räkna med 200g kött per person och lika mycket potatisgratäng (minst). Sedan ska du ha bröd till kanske en mängd som motsvarar 2 små kuvertbröd/person. 1/2 flaska vin tycker jag är rimligt. Var på kalas förra sommaren där buffematen som serverades var alldeles för snålt beräknad. Väldigt obehagligt för oss gäster...