CITAT (susanne-79 @ 17-08-2011, 12:46)

Tack för alla tips! Aroma och Gravensteiner tycker jag verkar vara mest mitt i prick för min smak. Dock har jag hört att Gravensteiner kan vara dåliga på att ge frukt - har någon erfarenhet av det?
Katja är ju väldigt vackra att se på men har alldeles för lätt att bli mjöliga för min smak. Känns lite blekt i smaken och löst i fruktköttet tycker jag. Och Trensparent Blanche blir ju mjöliga (oätliga) på någon dag, tyvärr!
Jag vill förresten ha ett ganska stort träd som gärna får bli trädgårdens nya tak.
Fler idéer?
Vi har ett Katja och dom äpplena har aldrig blivit mjöliga eller lösa i köttet. Dom har fast aromrikt fruktkött. Är du säker på att det Katja du smakat på?
Ett Gravensteiner hade jag där jag bodde innan. Goda äpplen men trädet blev jättestort. Det var det bredaste av alla mina 9 äppelträd. Vet inte om det finns på svagväxande grundstam.