Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Kråkbär!, Söker recept
          Överbölingen
          Inlägg 10-08-2011, 20:03
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 602
          Medlem sedan:
          09-02-2003
          Medlem nr: 707



          Även om de är trögplockade så finns det mycket av dem i år.
          Jag har googlat lite och hittat några recept men vill ha fler idéer.

          Funderar dessutom kring blåbärsvin. Någon?
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Greta i Österbot...
          Inlägg 21-08-2011, 08:12
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 74
          Medlem sedan:
          14-10-2007
          Medlem nr: 12 848



          Kråkbärslikör

          3.5 dl kråkbär
          1.5 dl jordgubbar
          4 dl vodka
          1 krm vinsyra
          5 dl socker /liter silad likör

          Krossa kråkbären.Sätt de krossade kråkbären tillsammans med jordgubbarna i en glasburk.Häll vodkan över och tillsätt vinsyran.Skaka om ordentligt.Låt likören stå och dra 8 - 10 dagar på svalt ställe.Skaka om burken dagligen.Sila gm silduk.
          Mät upp likören och beräkna hur mycket socker som behövs.Koka upp en sockerlag gm att tillsätta 2 dl vatten per 5 dl socker.Koka sockerlagen tills allt smält.Låt svalna innan den tillsätts i likören.Häll upp på flaskor och förvara svalt.

          En starkare likör kan fås genom att röra ner sockret direkt utan att ha kokat det tillsammans med vattnet.


          Gustavs favoritsaft.

          1 lit kråkbär
          1 lit tranbär
          0.5 dl jordgubbar
          0.7 dl vatten

          Rensa och skölj bären,koka upp vattnet och tillsätt bären.Låt koka ca 10 minuter.Kläm bären mot kastrullens kant så att de ger ifrån sej all saft.Sila bärmassan genom en silduk och låt saften självrinna.Mät upp saften och tillsätt sockret,låt saften koka upp.Skumma väl och tillsätt konserveringsmedel eller djupfrys saften.
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 11-08-2025, 02:09
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon