Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Vitkål, vad gör ni med den?
          rosita
          Inlägg 24-07-2011, 09:07
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2 781
          Medlem sedan:
          26-04-2005
          Medlem nr: 5 587



          Jag har börjat skörda egenodlad vitkål och undrar nu vad brukar ni göra av vitkål? Jag menar om någon har något ovanligare recept, vitkålssallad och kåldolmar brukar jag göra, men har ni andra förslag?


          --------------------
          Rosita zon 1

          www.ankispassion.blogg.se

          www.dromtolkning.blogg.se
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          EKLO
          Inlägg 21-08-2011, 15:43
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 398
          Medlem sedan:
          10-08-2007
          Medlem nr: 11 952



          När jag har mycket vitkål - som du - använder jag den till allt möjligt. Förutom att det är gott, är det en skön knaprighet som passar bra i alla omeletter, grytor, sallader, soppor och pastaröror - tycker jag. Man behöver inte ta så mycket, men lite knaprighet piggar upp det mesta tycker jag. Smaken tar inte heller överhanden, om man inte vill det (som jag t ex tycker att den i övrigt gott knapriga bladsellerin gör).

          Finns det någon grönsak som har en lika krispig/knaprig känsla? Jag tycker alla andra antingen är hårdare (rotsaker) eller mjuknar (som gurka o squash)
           
          Citera
          batski
          Inlägg 21-08-2011, 17:38
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 1 427
          Medlem sedan:
          14-09-2010
          Medlem nr: 33 889



          CITAT (EKLO @ 21-08-2011, 16:43) *
          När jag har mycket vitkål - som du - använder jag den till allt möjligt. Förutom att det är gott, är det en skön knaprighet som passar bra i alla omeletter, grytor, sallader, soppor och pastaröror - tycker jag.


          Vitkål med pasta låter spännade? Berätta gärna mer smile.gif

          CITAT (EKLO @ 21-08-2011, 16:43) *
          Finns det någon grönsak som har en lika krispig/knaprig känsla? Jag tycker alla andra antingen är hårdare (rotsaker) eller mjuknar (som gurka o squash)


          Broccoli kan vara härligt knapriga om man inte kokar dem för länge.
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          rosita   Vitkål   24-07-2011, 09:07
          Garden bliss   Vitkålssoppa med frikadeller tycker jag är väldigt...   24-07-2011, 10:26
          Bettis   Oftast kålpudding, gjorde 4 stora formar igår så n...   24-07-2011, 10:30
          niggle   Oftast kålpudding, gjorde 4 stora formar igår så n...   24-07-2011, 15:34
          rosita   Okej, tack för era tips! Nu blev jag påmind om...   24-07-2011, 14:39
          Eva-Helene   En gammal rätt som i min familj kallas för "H...   24-07-2011, 16:39
          Monarda   Den här grytan brukar vi köra med, enklare och god...   24-07-2011, 17:36
          batski   Jag brukar strimla och använda vitkål i wookade oc...   24-07-2011, 17:44
          Anna-Karin Lundberg   Jag gillar vitkål, men inte att laga mat. Jag bruk...   24-07-2011, 18:17
          batski   Jag gillar vitkål, men inte att laga mat. Jag bruk...   24-07-2011, 20:55
          Monarda   Ovanligare recept var det! Vad sägs om dom här...   24-07-2011, 18:49
          rosita   :thanks: Tack för alla era recept och tips på vad ...   25-07-2011, 11:31
          Whiskuchi   Cole slaw! Kålen strimlas, saltas och knådas s...   28-07-2011, 21:39
          *Stintan*   Jag åt stuvad vitkål idag, jättegott och hur enkel...   28-07-2011, 22:20
          Tikka   Jag tycker om att skiva vitkål tunt o sen blanda m...   29-07-2011, 09:33
          skogstroll   stuvad tycker jag är gott. I år har jag äntligen l...   21-08-2011, 14:00
          EKLO   Vitkål med pasta låter spännade? Berätta gärna mer...   21-08-2011, 18:03
          batski   Inga märkvärdigheter, jag bara strimlar ner lite v...   21-08-2011, 18:20
          Markus_H   jag har syrat kål hemma i gammaldags konservburk i...   21-08-2011, 15:56
          malcolm   Jag äter gärna rå vitkål som den är.   21-08-2011, 16:05


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 26-07-2025, 21:25
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon