Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Vad gör jag med all mangold?
          GudrunS
          Inlägg 23-08-2011, 20:33
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 45
          Medlem sedan:
          05-12-2008
          Medlem nr: 19 984



          Bifogad fil  Mangold.JPG ( 369.89k ) Antal nedladdningar: 75

          Hjälp! Min mangold bara växer och växer och jag behöver förslag på användning. Bara koka blir ju lite tråkigt i längden. Hur funkar det att förvälla, hacka och frysa för framtida pajer t ex? Har ni något favoritrecept som ni vill dela med er?
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Lady Hamilton
          Inlägg 23-08-2011, 22:09
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 9 435
          Medlem sedan:
          22-04-2004
          Medlem nr: 3 363



          Mangoldlasange är väldigt gott

          Mangoldlasange:

          250 g mangold eller frysta hela spenatblad
          300 g färskostmassa, till exempel Keso
          riven muskotnöt
          salt
          svartpeppar
          lasangeplattor
          2 gula hackade lökar
          3 skivade vitlöksklyftor
          1 burk (400g) hela tomater
          1 tsk torkad basilika eller oregano
          ca 3 dl lagrad riven ost
          ca 2,5 dl vanlig mjölk
          1. Koka spenaten eller mangoldbladen i lättasltat vatten i ca 5 minuter. Låt dem svalna något, krama ur vattnet och skär bladen grovt. Krydda med salt, peppar och muskotnöt. Blanda ner färskosten och ca 2dl av den rivna osten.
          2. Fräs lök och vitlök i lite olja eller margarin. Lägg i tomaterna och krydda med basilika eller oregano. Koka i 10-15 min utan lock. Rör om då och då.
          3. Varva spenatfyllningen med lasangeplattor och tomatsåsen i en smord ungsform. Underst den gröna fyllningen och överst tomatsås.
          4. Slå mjölken runt formens kanter och strö resten av den rivna osten över lasangen.
          5. Gratinera i 225 grader i 30-35 minuter.


          Redigerat av Lady Hamilton: 23-08-2011, 22:10


          --------------------
          Bor och Odlar i zon4-5 ...tips hur man sår penseér finns i mitt album.....
          Penseé album


           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 11-08-2025, 12:36
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon