Mangoldlasange är väldigt gott
Mangoldlasange:
250 g mangold eller frysta hela spenatblad
300 g färskostmassa, till exempel Keso
riven muskotnöt
salt
svartpeppar
lasangeplattor
2 gula hackade lökar
3 skivade vitlöksklyftor
1 burk (400g) hela tomater
1 tsk torkad basilika eller oregano
ca 3 dl lagrad riven ost
ca 2,5 dl vanlig mjölk
Koka spenaten eller mangoldbladen i lättasltat vatten i ca 5 minuter. Låt dem svalna något, krama ur vattnet och skär bladen grovt. Krydda med salt, peppar och muskotnöt. Blanda ner färskosten och ca 2dl av den rivna osten.
Fräs lök och vitlök i lite olja eller margarin. Lägg i tomaterna och krydda med basilika eller oregano. Koka i 10-15 min utan lock. Rör om då och då.
Varva spenatfyllningen med lasangeplattor och tomatsåsen i en smord ungsform. Underst den gröna fyllningen och överst tomatsås.
Slå mjölken runt formens kanter och strö resten av den rivna osten över lasangen.
Gratinera i 225 grader i 30-35 minuter.
Redigerat av Lady Hamilton: 23-08-2011, 22:10