Den miljömässiga påverkan, som köttkonsumtion ger, kan ingen förneka. Men att starta en jättestor
"ickedebatt" pga ett forskningsresultat, som
en forskare nått fram till, verkar lite nyhetstorka.
Christel Cederberg vid
Institutet för Livsmedel och Bioteknik, SIK
(klickbar länk), har forskat om matens påverkan på miljön. Sik är ett forskningsinstitut, som
bedriver forskning sponsrad av livsmedelsindustrin. Föga trovärdigt forskningsresultat, eftersom Cederbergs slutsats var att
vi borde äta mer kyckling.
På frågan om hur miljön vid kycklinguppfödning såg ut, blev hon rätt skärrad och lät lika trovärdig, som diverse SD:are, när de ska förklara faran med ett mångkulturellt samhälle.
Hon visade också att hon var fullständigt okunnig om vad LCHF-dieten går ut på. Påstod bl a att de som äter LCHF-kost äter betydligt större mängder kött än den övriga befolkningen. Vilket bevisligen är helt fel.
Ni kan höra vad hon sa här:
Christel Cederberg om LCHF-dietens konsekvenser för miljön