CITAT (batski @ 30-08-2011, 10:34)

Problemet är att konsekvenserna sträcker sig ofantligt mycket längre än till den enskildes hälsa... Här är en till artikel:
Köttfrossa – fett dåligt för miljönOch det förutsätter köttindustri som den ser ut idag. Närproducerat och småskalighet i kombination med naturliga förutsättningar är svaret. Många områden i världen har sådan jordmån att bara gräs funkar (låg näringstal, tunn jorddkikt, erusionsrisk) , för att kunna producera mat där får man låta betande djur äta gräset för att komma åt näring som människor kan nyttja.
Viltkött förstör inte miljön (skövling etc för att komma åt jordbruksmark). Sett från naturens perspektiv är jordbruk en styggelse med monokultur, pesticider, undanträngning av andra djur och växter, övergödning etc...
Mest miljövänligt är att leva av jakt och samlande (örter, bär o frukt i naturen)
Så.... Slutsats, från ena ytterlugheten till den andra finner vi en medelväg....... Odla grödor där det är gynnsamt, föda upp kött där det är mest gynnsamt, samla in frukt och bär från det vilda etc..... Dvs balans, ät lite av mycket och inte mycket av lite.
Veganer och LCHF folk tar ut varandra. I genomsnitt blir dessa balanserad kost. Så sett globalt balanserar alla kosthållningar upp varandra i alla länder.... Se Sverige, några veganer, några äter LCHF, några lever av naturen, några enbart på importerad mat och majoriteten av balanserad blandad kost.