Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Tomatmarmelad, Är det gott?
          tantGröön
          Inlägg 29-08-2011, 21:37
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 132
          Medlem sedan:
          21-03-2009
          Medlem nr: 21 731



          Hej

          Hösten kom så snabbt och nu sitter jag här med massor av gröna tomater.
          Vad brukar ni göra med dem?

          Jag läser om tomatmarmelad, är det gott egentligen?
          Vad har man det till?
          Har ni något favoritrecept?
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Myosotis
          Inlägg 30-08-2011, 11:19
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 19 798
          Medlem sedan:
          30-09-2007
          Medlem nr: 12 674



          Ja, det är gott! Här är ett recept på grön tomatmarmelad som jag äter till vegetariska biffar/burgare, passar också bra till ris.

          1,5 kg gröna tomater
          500 g lök
          2 msk salt
          3,75 dl vinäger
          500 g socker
          1 tsk ingefära
          1 tsk cayennepeppar
          1 msk curry
          1 msk mjöl

          Hacka löken, skär tomaterna i små bitar, blanda, strö salt över och låt stå över natt. Pressa ut vätskan. Tillsätt vinäger och socker och koka i 45 minuter. Rör ut mjölet och kryddorna i lite vatten, blanda i och låt koka 10 minuter till. Häll upp i glasburkar.


          --------------------
          Det ska gå.

           
          Citera
          Monaxe
          Inlägg 30-08-2011, 12:56
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 3 326
          Medlem sedan:
          23-10-2007
          Medlem nr: 12 962



          CITAT (Myosotis @ 30-08-2011, 12:19) *
          Ja, det är gott! Här är ett recept på grön tomatmarmelad som jag äter till vegetariska biffar/burgare, passar också bra till ris.

          1,5 kg gröna tomater
          500 g lök
          2 msk salt
          3,75 dl vinäger
          500 g socker
          1 tsk ingefära
          1 tsk cayennepeppar
          1 msk curry
          1 msk mjöl

          Hacka löken, skär tomaterna i små bitar, blanda, strö salt över och låt stå över natt. Pressa ut vätskan. Tillsätt vinäger och socker och koka i 45 minuter. Rör ut mjölet och kryddorna i lite vatten, blanda i och låt koka 10 minuter till. Häll upp i glasburkar.

          Mums! Låter jättegott. Måste prövas, jag har också ett gäng med gröna tomater som väl inte hinner mogna i kylan...


          --------------------
          Monaxe zon 2 på västkusten
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 10-08-2025, 01:30
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon