Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Pärontips, Vad brukar ni göra?
          Cilla
          Inlägg 17-09-2004, 23:55
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 9 115
          Medlem sedan:
          04-11-2002
          Medlem nr: 126



          Har du också mycket päron i år?

          Päronmos
          Gör som med äpplen fast med mogna päron som bas och ca 1/5 äpplen. Äppronmos brukar jag kalla det, mycket gott.

          Inlagda päron
          Busenkelt och perfekt som julklapp. Stora glasburkar behövs. Hela skalade äpplen där man låter skaftet vara kvar blir vackert och bra i burken och som efterrätt.
          Koka burk och lock i 20 min så steriliseras de. Skala frukten, skiva om du vill. Koka upp sockerlag. Koka frukten kort och lätt i vatten eller i sockerlagen om du inte är så kitslig med att den ska vara klar. Häll frukt och lag i de heta burkarna, lämna lite luft. Ställ dem upp och ned när de svalnar. När de vänds rätt är de som konserverade och håller mycket länge, flera år i svalt mörker.
          Detta kan varieras i oändlighet; med kryddor som skivor av färsk ingefära som läggs i burkarna, en kanelstång och säkert mycket mer. Lingonpäron är en gammal favorit som jag provat men det blev mer lingonmosigt än vackert. Säkert finns sätt för det med.


          --------------------
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          netaave
          Inlägg 18-10-2004, 13:44
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Lingonpäron

          1 kg lingon
          4 dl vatten
          2 kg päron, gärna små
          8 dl socker
          1 kanelstång

          Rensa och skölj lingonen och koka dem ca 15 min med vattnet.
          Sila saften.
          Skala päronen, låt gärna halva skaftet sitta kvar om det är små päron, men skrapa det med kniv. Stora päron halveras och kärnhuset tas bort.

          Skydda frukten mot luftens inverkan annars blir den brun. Lägg päronen i vatten tillsatt med askorbinsyra så förhindras brunfärgning.

          Blanda den avrunna lingonsaften med socker och kanel.
          Lägg ner päronen i lagen och koka dem mjuka. Ta upp med hålslev och låt kallna.
          Koka under tiden ihop lagen, så att den blir simmig. Tar ca 12 min. Ta upp kanelstången.

          Lägg päronen i burkar och häll lingonlagen över. När den kallnat ska den ha bildat ett geléhölje runt päronen. Päronen ska ligga nere i lagen.


          --------------------


           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-08-2025, 14:19
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon