CITAT (merlin68 @ 12-09-2011, 09:45)

...Många människor har egentligen inte råd att köpa kött från djurvänlig uppfödning...
Då måste jag återigen berätta om en familj som jag hört om (en bekants bekanta) som bestämde sig för att bara äta ekologiskt i fortsättningen. De gillade kött och räknade med att det skulle bli bra mycket dyrare så de bokförde alla matkostnader före och efter. Det blev billigare efter. De trodde naturligtvis att de hade räknat fel, för de åt ju lika mycket och som bekant är ekologisk mat dyrare. Men de kom fram till samma summa hur de än räknade. Sen kom de på det: Det ekologiska köttet var
billigare om man räknade vad som hamnade på tallriken, för det mesta blir kvar vid tillagningen medan billigt kött innehåller en massa vatten och krymper mycket mera. De åt så pass mycket kött att detta kompenserade de högre kostnaderna för de ekologiska grönsakerna.
Sen är det svårt att räkna med hälsa i pengar men hade man tagit med det hade det säkert blivit billigare i längden att äta ekologiskt. Läste att riktiga ägg innehåller
- 4-6 gånger så mycket vitamin D
- 33% mindre cholesterol
- 25% mindre mättat fett
- 75% mer vitamin A
- 2 gånger så mycket omega 3
- 7 gånger så mycket betacarotin
som koncentrationslägerägg.