CITAT (merlin68 @ 12-09-2011, 13:22)

De senaste 50 åren har köttkonsumtionen i Sverige ökat med osannolika 70 procent
Dett påverkar såväl utsläppen av urin, avföring och annat som djurhållning i stor skala för med sig samt ätbeteendet hos befölkningen.
Om svensken äter hela 70% mer kött än för 50 år sedan så hamnar ju detta kött på tallrikarna eller hur, oavsett om det är hemma, på krogen eller mcdonalds.
Fakta talar för sig själv.
http://www.fokus.se/2011/05/kottsuget-fyll...det-med-godsel/ Eftersom undersökningar visar att upp emot 50% av maten slängs (kort datum, okunskap) så kan i alla fall jag tro att stor del kött slängs förutom mjölk, ägg, bröd etc...
Så, om konsumtion ökat med 70 % och ca 50% slängs så borde ökningen hamna på 35 %. Sen har befolkningen ökat på 50 år, turismen ökat (turister äter kött när de är i Sverige). Vore kul att se siffror på ökningen när man tagit hänsyn till dessa faktorer.
Den siffran som sen blir kvar borde räknas per capita och jämföras med en liknande för 50 år sedan....