CITAT (merlin68 @ 12-09-2011, 14:14)

Köttkonsumtionen låg 1990 på ca 60 kilo per person och år.
Köttkonsumtionen låg 1997 på ca 70kg per person och år.
Köttkonsumtionen låg 2008 på ca 84 kg per person och år.
Vilket innebär ökning från 164 gram/dag till 230 gram/dag . Livsmedelsverket rekomenderar ca 100 gram/dag.
Sen tar vi antagandet att ca hälften av maten slängs (enligt mitt tidigare inlägg)
Okänt hur mycket som slängdes 1999, men vi antar att vi slängde lika mycket 2008 som idag.
Alltså 115 gram/dag år 2008 jämfört med de 100 gram/dag som rekommendationen är på,
Enligt mitt tidigare inlägg slängs ca hälften av maten, så 2008 blir det då 115 gram/dag, dvs 15% mer kött än rekommendationen.
Redigerat av Jubbe063: 12-09-2011, 13:56