CITAT (*Stintan* @ 12-09-2011, 14:41)

Det där säger inte mycket. Hur har dessa beräkningar och undersökningar gjorts? Har Jordbruksverket gått ut och frågat folk eller är det beräkningar gjorda utifrån vad som producerasoch importeras? Vilka åldrar på befolkningen är med och hur många har tillfrågats i en eventuell undersökning.
Finns det någonting överhuvudtaget som inte kan kopplas till cancer i någon form?
Här finns de fakta du efterfrågar. Om du inte nöjer dig med dem går det bra att ringa livsmedelsverket också. Längst ner på länken finns ett telefonnummer.
http://www.sjv.se/webdav/files/SJV/Amnesom...statistiken.htmSambandet mellan det ökade intaget av rött kött och cancer i tjocktarmen och ändtarmen är väl dokumenterad.
Världscancerfonden har t o m uppgraderat varningen för rött kött till högsta varningsnivå!!! samt avråder helt från processade charkvaror. Fisk, fågel samt vilt anses däremot okej att äta.