CITAT (Gossen Ruda @ 12-09-2011, 21:15)

Nåå, blev ni något klokare? Inte jag, det var fortfarande för många frågetecken kvar. Självklart går blodsockret ner om man inte äter socker, frågan är vad som händer med allt fett. Resultaten här var nog lite upp och ner. Min fasta övertygelse är att övervikt beror på överkonsumtion, socker eller fett eller bådadera. Botemedlet heter underkomsumtion, blir det något sötsug är det bara att stå emot. Drick ett glas vatten och låt bli bregottet.
Just det rödmarkerade reagerade jag på. Deltagarna var såå förvånade över att blodsockret gått ner men det är ju självklart att det gör det om man minskar så drastiskt på kolhydraterna.
Jag känner två diabetiker som fick ner fastesockret under gränsvärdet enbart genom att utesluta socker och vitt mjöl.
I övrig var det väl inget nytt i programmet. Lågkolhydratdiet användes ju till typ 1 diabetiker innan det fanns insulin att tillgå. Kanske inte dokumenterades så mycket på den tiden annars kan man ju säga att det finns långtidsförsök.
Hur ställer sig förresten LCHF-anhängarna till rapsolja och olivolja?