Gör egen glögg på svagdricka! Blir mycket bra, och ännu bättre om man lagrar den ett år.
6 l svagdricka 2,5 kg socker 1 paket jäst (vanlig) 500 g russin 5 cm skivad färsk ingefära 5 potatisar med skal, skivade 1 påse hel torkad kanel 2 påsar pomeransskal 2 påsar hela kardemummakärnor 2 påsar hel nejlika
Häll hela härligheten i en ren 10 liters hink. Allt skall ha rumstemperatur. Täck med gladpack (den mer avacerade använder damejeanne). Låt stå i 3-4 veckor (det bubblar och jäser som katten första veckan, ställ lämpligtvis i badrummet, luktar också en blanding av jul och mäsk). Tappa om med hävert, se till att bottensatsen inte kommer med! Låt skjunka en vecka till och tappa på flaskor (eller tillbaka i svagdrickaflaskorna). Lagra till jul eller mer (jag har provat upp till 2 år, blir bara bättre!).
|